Om bloggen

Jeg hedder Xenia, jeg er 23 år gammel og jeg har for nyligt fået en BA i dansk og engelsk fra Roskilde Universitet. Af den grund har jeg de sidste par år fået læst meget lidt skønlitteratur, i betragtning af at jeg tidligere oftest blev set med næsen i en bog og ved mere end én lejlighed er blevet kaldt ting som læsehest og bogorm. Jeg ærgrer mig ofte over, at jeg ikke længere får læst så meget, som jeg gerne ville. Når det sker, er det for det meste kun i ferier og i læseferier med behov for overspringshandlinger 🙂 Jeg har derfor besluttet, at det skal der laves om på.

I starten af 2012 faldt jeg over en liste med 100 bøger. De 100 bøger siges at være nogle blandt de bedste i verden – stemt ind af sidens brugere. Naturligvis er der ikke nogle danske klassikere med, da det er en amerikansk side, men det kan jeg leve med for nu. Listen indeholder ikke desto mindre en lang række bøger, som jeg længe har tænkt, at jeg gerne ville læse – samt en del, som jeg i princippet har læst før, men gerne vil læse igen. Her kan I se listen og hvor langt jeg er kommet – undersiden er også at finde i menuen.

Denne blog vil altså bestå af korte beskrivelser, tanker, bemærkninger og anmeldelser af bøgerne, efterhånden som jeg får tygget mig igennem dem.

Jeg har ingen ambitioner om, at dette kommer til at gå hurtigt. Men det er rart at have læsemotivationen tilbage, og forhåbentlig vil denne blog hjælpe med at opretholde den.

Jeg håber I har lyst til at være med!

P.s. Kan I også lide mad? I så fald har jeg også en madblog: Hjemme hos Xenia

Reklamer

6 comments on “Om bloggen

 1. Hej Xenia

  Læsehest og bogorm klinger fantastisk i mine ører. En hel del af titlerne har jeg haft med til Irak og Afghanistan som kampsoldat. Jeg har oplevet at litteraturen har ført mig til interessante samtaler, som jeg ellers ikke ville have haft:

  I Irak læste jeg 1984 – den havde min irakiske tolk også læst mens han studerede engelsk på universitetet i Basra i 1980’erne (under Saddam). Pludselig havde vi en dybsindig samtale om demokrati, diktatur og andre styreformer på en hovedvej i det sydlige Irak.
  På den måde var George Orwell min indgangsbillet til at forstå det land jeg var indsat i.

  Jeg ser frem til at følge med på din blog.

  Søren Sjøgren

  • Xenia siger:

   Hej Søren
   Det er nemlig lige præcis det, jeg elsker ved at læse i det hele taget – og især ser frem til at kunne endnu mere, når jeg får læst dem på listen her. Bøger har en helt unik evne til at samle folk og give mennesker, som måske ellers ikke ville have haft noget til fælles, noget at snakke om.
   Tak for din kommentar – jeg håber du bliver glad for at følge med 🙂

 2. Sikken da et dejligt mål at sætte sig!. Hatten af for den ambition, kunne næsten ha’ lyst til at kopiere ideen. Men uanset hvad glæder jeg mig til at følge dine tanker og reflektioner over læsningen….så kan kun ønske dig god fornøjelse med både læsning og skrivning.

  • Xenia siger:

   Ja, det er et forholdsvis stort mål – men som sagt, regner jeg overhovedet heller ikke med at det kommer til at gå hurtigt 🙂
   Dejligt, at du har lyst til at følge med.

 3. Lise siger:

  Hej!

  Lyder som en god udfordring! Linket til Listen med de 100 bøger virker desværre ikke – kan du skrive det her?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s